nieuws

Ook zonder Risicofonds doorbetaling

bouwbreed

woerden – Ook zonder Risicofonds krijgt de werknemer die uitgevroren is zijn geld. Die verzekering geeft FNV Bouw. Ook ontslag in de winter is verboden, zo is afgesproken in de laatste cao-onderhandelingen.

�Individuele verzekering vorstverlet op komst�, stond vrijdag in Cobouw. De Bouwbond was daar niet gelukkig mee. Het geeft maar onrust onder bouwvakkers die bang zijn hun loon niet te krijgen of voor ontslag, meent de bond.

“Jammer”, vindt vice-voorzitter en cao-onderhandelaar John Kerstens. “De onrust is nergens voor nodig. We hebben samen met werkgevers heldere afspraken gemaakt bij de cao-onderhandelingen vorig jaar. Werkgevers gaan voor hun werknemers een goede verzekering afsluiten. De werknemer ondervindt geen schade van onwerkbaar weer.”

Die afspraken geven werknemers volgens hem zelfs meer rechten dan in het verleden het geval was. Zo krijgen ze het recht het werk neer te leggen als is vastgesteld dat er door kou, sneeuw of ijs niet kan worden gewerkt. Hij wordt daar nooit de dupe van. Ook niet als hij daarover een conflict met zijn baas krijgt. In dat geval wordt hij doorbetaald uit het �garantiefonds� dat de loonkosten op de werkgever verhaalt. Daar merkt de werknemer niets van, benadrukt Kerstens.

De vaststelling of er al dan niet gewerkt kan worden, gebeurt aan de hand van een checklist die FNV Bouw onder de werknemers gaat verspreiden. Daarop kan de werknemer afvinken hoe de situatie is om 7 uur �s morgens en om half elf. Kerstens noemt het van belang dat werknemers dat ook goed doen, “want anders weet later niemand meer precies wat de situatie is geweest”.

Maatgevend is als immer de informatie van het weerstation in de regio of het vriest en of de gevoelstemperatuur onder de min 6 graden is. Daarnaast is van belang of de werkgever doorwerkkleding verstrekt, of de looppaden begaanbaar zijn en of sneeuw gemakkelijk verwijderbaar is.

“Levert één van de vier criteria een probleem op dan kan er niet worden gewerkt. Als er wel doorwerkkleding is, de gevoelstemperatuur op min 5 graden ligt en de verse sneeuw kan worden weggeveegd, maar daaronder nog ijzel van de vorige dag ligt, dan kan er evenmin worden gewerkt”, vertelt Kerstens.

Voor de werknemer maak het volgens hem niet uit of de werkgever is verzekerd of het risico zelf wil dragen. Hij moet gewoon het vaste overeengekomen loon doorbetalen. “Wel kan hij ander werk opdragen. Het zogeheten ijsvrij is voorbij”, aldus de cao-onderhandelaar. Is er geen ander werk voorhanden dan mag de werknemer na half elf naar huis.

Stekker uit bureau Verletbestrijding

amsterdam – Cordares trekt per 1 september de stekker uit het bureau Verletbestrijding, dat de regeling van het Risicofonds uitvoert. De werknemers hebben inmiddels een brief gekregen waarin hen per 1 september collectief ontslag is aangezegd.

De betrokkenen vinden het een vreemde gang van zaken, al was het maar omdat er nog zoveel onduidelijkheid heerst over hoe de verzekering inclusief de voorwaarden eruit gaan zien. Zij vrezen dat hoofdaannemers daardoor op zijn minst gaan nadenken om het risico vooral af te wentelen op hun onderaannemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels