nieuws

Onweerskans Zonnig

bouwbreed Premium

Het warme en zonnige weer van de laatste dagen houdt ook vandaag aan. Een matige oostelijke tot zuidoostelijke wind voert nog steeds warme en relatief droge lucht aan waarin de zon vrijwel ongehinderd schijnt. Later vanmiddag kan een enkele stapelwolk ontstaan. De temperaturen lopen nog wat verder op dan voorgaande dagen. Met maxima tussen 30 […]

Het warme en zonnige weer van de laatste dagen houdt ook vandaag aan. Een matige oostelijke tot zuidoostelijke wind voert nog steeds warme en relatief droge lucht aan waarin de zon vrijwel ongehinderd schijnt. Later vanmiddag kan een enkele stapelwolk ontstaan. De temperaturen lopen nog wat verder op dan voorgaande dagen. Met maxima tussen 30 en 33 graden is het bijzonder warm. Vanavond en de komende nacht stroomt nog wat warmere lucht binnen. Het lijkt erop dat de minimumtemperatuur op veel plaatsen iets boven 20 graden blijft en dat is behoorlijk uitzonderlijk in Nederland. Het is de voorbode van een bijzonder warme en benauwde woensdag. Niet alleen lopen de temperaturen opnieuw op tot waarden tussen 30 en 33 graden, ook wordt de luchtvochtigheid een stuk hoger waardoor het weer een benauwd karakter krijgt. Eerst is er veel zon, later kan ook een lokale regen- of onweersbui ontstaan. Donderdag blijft de kans op een (onweers)bui bestaan. Het wordt iets minder warm.

Reageer op dit artikel