nieuws

Onderzoeksraad bestudeert probleem spoor

bouwbreed Premium

den haag – De Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven gaat onderzoek verrichten naar de extreme uitzetting van het spoor bij Zwammerdam. Dat heeft een woordvoerder van de Raad gisteren gezegd. “Het gaat om een dermate serieuze zaak dat we hebben besloten een eigen onderzoek te beginnen. In eerste instantie gaat het om een […]

den haag – De Onderzoeksraad voor Veiligheid van Pieter van Vollenhoven gaat onderzoek verrichten naar de extreme uitzetting van het spoor bij Zwammerdam. Dat heeft een woordvoerder van de Raad gisteren gezegd. “Het gaat om een dermate serieuze zaak dat we hebben besloten een eigen onderzoek te beginnen. In eerste instantie gaat het om een kortlopend onderzoek. Afhankelijk van de uitkomsten besluiten we tot een diepgravender onderzoek.”

Drie passagiers van de stoptrein Utrecht-Leiden raakten vrijdagmiddag gewond toen de trein ontspoorde als gevolg van uitzetting van de rails. Spoorbeheerder ProRail spreekt van een extreem geval. Behalve de hitte zijn spelen er waarschijnlijk meer oorzaken mee. De Inspectie Verkeer en Waterstaat had al een onderzoek ingesteld naar de gang van zaken, zoals standaard het geval is bij incidenten op het spoor. De Onderzoeksraad komt niet altijd in actie, maar maakt steeds een eigen afweging.

ProRail voert landelijk intussen extra controles uit om uitzettingen van het spoor bijtijds op te sporen.

Reageer op dit artikel