nieuws

Omzet Wolseley stijgt met 25 procent

bouwbreed

londen – Het Britse Wolseley, de grootste distributeur van verwarmings- en loodgietersbenodigdheden ter wereld, heeft de omzet in de elf maanden tot eind juni met 25 procent zien toenemen. De omzetgroei is voor een deel toe te schrijven aan acquisities, waaraan het bedrijf vorig jaar circa 1,3 miljard euro heeft besteed. Wolseley meldt echter wel […]

londen – Het Britse Wolseley, de grootste distributeur van verwarmings- en loodgietersbenodigdheden ter wereld, heeft de omzet in de elf maanden tot eind juni met 25 procent zien toenemen. De omzetgroei is voor een deel toe te schrijven aan acquisities, waaraan het bedrijf vorig jaar circa 1,3 miljard euro heeft besteed. Wolseley meldt echter wel dat de handelsmarges lager zijn uitgekomen dan een jaar eerder.

In een �trading statement� stelt Wolseley te verwachten dat de belangrijke Amerikaanse huizenmarkt wat zal afzwakken. In Groot-Brittannië is nog altijd sprake van een groei met meer dan 10 procent, waarbij vooral de onderhoud-, vernieuwing- en reparatiemarkt weer begint aan te trekken. Niettemin merkt ook Wolseley, net als enkele collega�s, dat de Britse consument de afgelopen maanden een stuk voorzichtiger is geworden.

In Frankrijk blijven de bouwmarkten van Wolseley profiteren van overheidsmaatregelen om de woningbouw en het huizenbezit te stimuleren. De bedrijven in ons land, Italië en Zwitserland deden goede zaken. De gunstige koersontwikkeling van de dollar tegenover het Britse pond leverde Wolseley dit keer zo�n 430 miljoen aan �reken-omzet� op.

Reageer op dit artikel