nieuws

Miljoenentegenvaller voor Fries waterschap

bouwbreed Premium

leeuwarden – Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân heeft een tegenvaller van 150 tot 200 miljoen euro. Het schap had berekend dat 1000 kilometer oevers en kaden niet aan de eisen voldoen en moeten worden opgehoogd. Door een verbeterd meetsysteem blijkt dat 1600 kilometer oevers en kaden onvoldoende hoog zijn, waardoor een extra investering nodig is, […]

leeuwarden – Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân heeft een tegenvaller van 150 tot 200 miljoen euro. Het schap had berekend dat 1000 kilometer oevers en kaden niet aan de eisen voldoen en moeten worden opgehoogd.

Door een verbeterd meetsysteem blijkt dat 1600 kilometer oevers en kaden onvoldoende hoog zijn, waardoor een extra investering nodig is, aldus een zegsman van het waterschap. In 2000 is begonnen met het ophogen van de oorspronkelijke 1000 kilometer oevers en kaden. De ophoging moet in 2016 klaar zijn.

De extra kosten zullen onder meer bij de Friese burgers en bedrijven terechtkomen. Ook zoekt het waterschap naar geld bij overheidsorganisaties.

Reageer op dit artikel