nieuws

Miljoenenopdracht voor BAM, Besix en Van Oord

bouwbreed

bunnik – Een Nederlands-Belgisch consortium heeft een opdracht verworven ter waarde 195 miljoen euro voor de aanleg van kademuren en baggerwerkzaamheden voor de haven van Sohar in Oman. Opdrachtgever is het ministerie van Transport en Communicatie van Oman.

Het consortium bestaat uit Interbeton, de internationaal opererende werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep NV (aandeel 27,5 procent), uit Six Construct, de internationale divisie van de Belgische groep Besix (27,5 procent), en uit de Nederlandse baggeronderneming Van Oord (45 procent).

Het project omvat de verlenging van de huidige kademuur met 1,9 kilometer ten behoeve van diverse industriële activiteiten die momenteel in de haven tot ontwikkeling worden gebracht, alsmede een 500 meter lange servicekade en het baggeren van 21 miljoen kubieke meter zand.

Bovendien maken ontwerp en uitvoering van de aanpassingen in de visserijhaven deel uit van het contract. Dit betreft de verplaatsing van een havenhoofd en de aanleg van een platform voor de overslag van zware ladingen.

De haven zal worden uitgediept tot -18 meter, zodat de grootste container-, vracht- en tankschepen de haven van Sohar aan kunnen doen. De grote hoeveelheden

gebaggerd zand zullen worden benut om land aan te winnen voor de toekomstige containerterminal, die is voorzien aan de landzijde van het noordelijke havenhoofd. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting oktober 2008 voltooid.

Reageer op dit artikel