nieuws

Met elektronica meer zicht op heftruck

bouwbreed

den haag – De Didbox van het Britse Actiserve legt alle handelingen van de bestuurder van een heftruck vast en voorkomt dat onbevoegden de vorkheffer gebruiken. De Didbox is uit te breiden met uiteenlopende modules die de machine bijvoorbeeld laten stoppen wanneer een botsing dreigt of afremmen wanneer de snelheid boven de ingestelde aarde komt. […]

den haag – De Didbox van het Britse Actiserve legt alle handelingen van de bestuurder van een heftruck vast en voorkomt dat onbevoegden de vorkheffer gebruiken.

De Didbox is uit te breiden met uiteenlopende modules die de machine bijvoorbeeld laten stoppen wanneer een botsing dreigt of afremmen wanneer de snelheid boven de ingestelde aarde komt. De opgeslagen gegevens zijn later via een pc na te lezen en te verwerken.

De eveneens Britse fabrikant Lamerholm levert met de zogeheten Shockswitch een voorziening die via radiofrequente signalen meldingen van botsingen naar een centrale computer stuurt. Het systeem registreert de tijd en de bestuurderscode. Als optie schakelt de Shockswitch na een botsing uit. Bestuurders krijgen de heftruck alleen aan de praat na het invoeren van een persoonlijke code. De programmatuur houdt bij wanneer bepaalde certificaten voor machine en bestuurder verlopen.

Reageer op dit artikel