nieuws

Limburg onderzoekt vleermuizengedrag

bouwbreed

meijel – De provincie Limburg laat onderzoeken waar vleermuizen hun domicilie kiezen voordat kan worden begonnen met de aanleg van een rotonde op de N279 in het Midden-Limburgse Meijel. De mogelijkheid bestaat dat de beestjes huizen in de bomen langs de N279 of dat deze bomen oriëntatiepunten zijn tijdens hun nachtelijke vluchten. De diertjes markeren […]

meijel – De provincie Limburg laat onderzoeken waar vleermuizen hun domicilie kiezen voordat kan worden begonnen met de aanleg van een rotonde op de N279 in het Midden-Limburgse Meijel. De mogelijkheid bestaat dat de beestjes huizen in de bomen langs de N279 of dat deze bomen oriëntatiepunten zijn tijdens hun nachtelijke vluchten.

De diertjes markeren hun vliegroutes middels herkenningspunten, waarbij ze gebruikmaken van echo�s. Vallen deze herkenningspunten weg, dan raken de vleermuizen van slag. Daarom laat de provincie �s nachts onderzoek doen waarbij de door de dieren uitgestoten geluiden gemeten worden. Bij drukke activiteit van vleermuizen gaat de aanleg van de rotonde gewoon door, maar met vertraging. De bouwers moeten dan rekening houden met de kraamperiode van de beestjes. De aanleg begint dan niet, zoals gepland, dit najaar, maar begin volgend jaar.

De rotonde is nodig in verband met de veiligheid voor het verkeer op de Randweg. In het verleden gebeurden hier veel ongelukken, waarvan enkele met dodelijke afloop.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels