nieuws

Koppeling voorkomt schade aan materieel

bouwbreed Premium

groningen – Bedoeld voor onder meer bouwmaterieel is de Planox-koppeling van Boekholt Aandrijftechniek uit Groningen. Deze schakelbare koppeling draagt het draaimoment door middel van wrijving over. Dit type koppeling voorkomt beschadigingen door pieken in het draaimoment. Boekholt levert de koppelingen met een koppel van 100 tot 672.000 newtonmeter en asdiameters van 16 tot 360 millimeter. […]

groningen – Bedoeld voor onder meer bouwmaterieel is de Planox-koppeling van Boekholt Aandrijftechniek uit Groningen. Deze schakelbare koppeling draagt het draaimoment door middel van wrijving over. Dit type koppeling voorkomt beschadigingen door pieken in het draaimoment. Boekholt levert de koppelingen met een koppel van 100 tot 672.000 newtonmeter en asdiameters van 16 tot 360 millimeter. De koppeling schakelt naar keuze mechanisch, pneumatisch en hydraulisch. Bij de pneumatische uitvoering voert een centraal in de as aangebrachte boring de perslucht naar de cilinder.

De fabrikant noemt deze variant onderhoudsvrij. De hydraulische uitvoering werkt net als de pneumatische. Het maximale draaimoment ontstaat bij een oliedruk van 35 bar.

Reageer op dit artikel