nieuws

Ketelbouwer vervangt corroderende gasleiding

bouwbreed

den haag – Alleen uit voorzorg zegt Robert Bosch Thermotechniek uit Apeldoorn een mankement te verhelpen aan een ouder type verwarmingsketel. In zo�n ketel is een corroderende soldeerverbinding aan een gasleiding ontdekt. De kans dat dit een ongeluk kan veroorzaken is te verwaarlozen, benadrukt de fabrikant. De verdachte ketels hebben een verbeterd rendement. Ze zijn […]

den haag – Alleen uit voorzorg zegt Robert Bosch Thermotechniek uit Apeldoorn een mankement te verhelpen aan een ouder type verwarmingsketel. In zo�n ketel is een corroderende soldeerverbinding aan een gasleiding ontdekt. De kans dat dit een ongeluk kan veroorzaken is te verwaarlozen, benadrukt de fabrikant.

De verdachte ketels hebben een verbeterd rendement. Ze zijn tussen augustus 1997 en december 2001 op de markt gebracht als Junkers Cerastar en van januari 2001 tot december 2004 als Bosch 24VRC. Van deze open toestellen zijn er in Nederland ruim 5000 verkocht. Bij een routinecontrole in Duitsland bleek de soldeerverbinding van de gasleiding tussen het gasblok en de brander gecorrodeerd. Door die corrosie kan gas weglekken en bij een samenloop van omstandigheden kan brand ontstaan. De oorzaak van de corrosie ligt in het solderen van twee verschillende metalen. Robert Bosch Thermotechniek zegt met nadruk dat de corrosie zich niet in alle ketels voordoet maar laat de gaspijp uit voorzorg vervangen. De fabrikant stelde daarvoor een vervangingsset samen. De reparatie neemt ongeveer een half uur in beslag.

Reageer op dit artikel