nieuws

Kalkzandsteenbedrijf mag uitbreiden

bouwbreed

echt – Kalkzandsteenbedrijf De Hazelaar mag zijn ontgrondingen in het Limburgse Koningsbosch, gemeente Echt-Susteren, uitbreiden. Het bedrijf voldoet aan de voorwaarden die de provincie heeft gesteld: aan nieuwe ontgrondingen moeten maatschappelijk verantwoorde projecten worden gekoppeld. De huidige afgraving wordt een recreatieplas, kwamen provincie en Hazelaar overeen. De Hazelaar, eigenaar van fabriek Xella, weet dat de […]

echt – Kalkzandsteenbedrijf De Hazelaar mag zijn ontgrondingen in het Limburgse Koningsbosch, gemeente Echt-Susteren, uitbreiden. Het bedrijf voldoet aan de voorwaarden die de provincie heeft gesteld: aan nieuwe ontgrondingen moeten maatschappelijk verantwoorde projecten worden gekoppeld.

De huidige afgraving wordt een recreatieplas, kwamen provincie en Hazelaar overeen. De Hazelaar, eigenaar van fabriek Xella, weet dat de huidige afgraving in 2010 uitgeput is. Daarom wil Xella op 55 hectare agrarische grond een nieuwe afgraving beginnen. Om het dorp tegemoet te komen schenkt Xella de gemeente bijna vier ton.

De afgraving zal aan het oog worden onttrokken door een groene bufferzone. Bij De Hazelaar werken 140 mensen. De fabriek zorgt ook voor tweehonderd banen bij andere bedrijven.

Reageer op dit artikel