nieuws

Internationale prijs voor vouwwand Solar

bouwbreed Premium

madrid – Met de glazen vouwwandsystemen voor het exclusieve woonproject Boston in het Oostelijk Havengebied Amsterdam won Solarlux Nederland een BEX Award 2006. De internationale prijs werd behaald in de categorie Beste ontwerp, fabrikaat en technische toepassing.

Dit jaar werden in Madrid maar liefst in acht categorieën prijzen uitgedeeld aan bedrijven die met gerealiseerde bouwprojecten een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan vernieuwing in zowel de persoonlijke als zakelijke omgeving. De genomineerde projecten bieden innovatieve oplossingen waarbij de woon- of leefomgeving aanzienlijk is verbeterd.

Met de vouwbare buitenbeglazing van Solarlux beleven de bewoners een volledig nieuw woongevoel. Door de toepassing van de aluminium vouwwand (type SL60) in de gevel is ieder woonobject maximaal te openen.

Ruimtebesparend

De vouwsystemen kunnen zowel naar rechts als links worden geopend en zijn opengevouwen zeer ruimtebesparend. Door het hoogwaardige roestvrijstalen loopwerk is de bediening eenvoudig.

Het systeem voldoet daarbij aan de hoogste eisen van stabiliteit en dichtheid. Het kan een windwaterdruk van 1200 pascal verdragen en houdt zelfs stand bij windsterktes van 3000 pascal. Ook met het lawaai van voorbijgaand verkeer van de vrijwel aangrenzende hoofdstraat is rekening gehouden; geluidsoverlast wordt met 40 decibel verminderd door speciaal geluidsisolerende beglazing.

Om technische redenen is bij dit project geen reinigingsinstallatie aangelegd. Producent Solarlux uit Nijverdal vond de oplossing voor het onderhoud van de ramen in uitneembare scharnierpennen, zogenaamd reinigingsbeslag, waardoor van binnenuit eenvoudig de buitenzijde van de ramen wordt gereinigd.

Kostenbesparing

De innovatieve profielen die speciaal voor dit project door Solarlux zijn ontwikkeld en geproduceerd, hebben tevens bijgedragen tot de snelle levering van 832 voorgeproduceerde vouwsystemen. Deze just-in-time levering zorgde voor een forse kostenbesparing omdat op de bouwplaats geen extra opslagruimte nodig was.

De montage van de vouwsystemen vond in slechts drie maanden plaats, een maand sneller dan gepland. “Deze award is voor ons een bevestiging dat we ook internationaal een rol van betekenis spelen” aldus de heer F. Mak, algemeen directeur van Solarlux Nederland BV.

Reageer op dit artikel