nieuws

Historisch gemaal in Vollenhove weer open

bouwbreed

VOLLENHOVE – Het monumentale gemaal A.F. Stroink in Vollenhove voldoet weer aan de eisen van de tijd. Aan de ruim 2,5 miljoen euro kostende restauratie van het waterwerk uit 1919 is vijf jaar gewerkt, meldde waterschap Reest en Wieden. Het rijksmonument houdt de Kop van Overijssel en grote delen van Drenthe droog. Het bemaalt onder […]

VOLLENHOVE – Het monumentale gemaal A.F. Stroink in Vollenhove voldoet weer aan de eisen van de tijd. Aan de ruim 2,5 miljoen euro kostende restauratie van het waterwerk uit 1919 is vijf jaar gewerkt, meldde waterschap Reest en Wieden.

Het rijksmonument houdt de Kop van Overijssel en grote delen van Drenthe droog. Het bemaalt onder meer de nationale parken De Weerribben en De Wieden en houdt een belangrijk watersportgebied nat. In 2001 is begonnen met de renovatie. “De pompen zijn vervolgens één voor één vervangen, omdat het gemaal moest blijven draaien”, aldus een woordvoerder van het waterschap. Het fotogenieke gebouw wordt morgen officieel heropend.

Reageer op dit artikel