nieuws

Grontmij koopt Deens bureau Carl Bro

bouwbreed Premium

De Bilt – Grontmij neemt de Deense branchegenoot Carl Bro over. Als de aandeelhouders instemmen ontstaat een ingenieursbureau met 7000 medewerkers en een omzet van ruim driekwart miljard euro.

De aankoop kost Grontmij 140 miljoen euro plus 400.000 nieuwe aandelen.

Carl Bro is al sinds de eeuwwisseling op zoek naar een geschikte partner. In 2002 ketste de fusie met Sweco af. De samenwerking had beide partners in Scandinavië een krachtig marktleiderschap moeten bezorgen. Uiteindelijk vond Sweco de financiële basis onder Carl Bro te zwak.

Met de komst van Carl Bro zal de bestuursvoorzitter van het Deense bureau toetreden tot de raad van bestuur van Grontmij.

Carl Bro is actief op terreinen als bouw, infrastructuur en milieu. Ook industrie, energie en water staan op het programma. Het bedrijf heeft in thuisland Denemarken 1100 medewerkers. Ook sterk vertegenwoordigd is de onderneming in Zweden (830 medewerkers) en Groot-Brittannië/Ierland (700 medewerkers). Grote projecten waaraan het bureau meewerkt zijn de Dublin Port Tunnel, de metro van Kopenhagen en de Citybanan spoortunnel in Stockholm.

Carl Bro is grotendeels in handen van twee investeringsmaatschappijen: Bure Equity (66,61 procent) en LD Equity (20,51 procent).

Reageer op dit artikel