nieuws

GroenLinks wil opheldering over subsidieregeling VROM

bouwbreed

den haag – GroenLinks wil opheldering van staatssecretaris Van Geel (milieu) over de nieuwe subsidieregeling waarmee hij energiebesparing wil bevorderen.

De fractie wil weten waarom voor vloerisolatie in vergelijking met andere isolatievoorzieningen zo weinig subsidie wordt gegeven.

De subsidieregeling voor energiebesparing in bestaande gebouwen en huizen van VROM is gisteren van kracht geworden. Van Geel stelt 33 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in energiebesparing. Projecten die leiden tot een reductie van minimaal 20 ton CO2 op jaarbasis komen voor subsidie in aanmerking.

SenterNovem heeft een lijst met alle voorzieningen die kunnen leiden tot subsidie. Het moet gaan om minstens twee voorzieningen, zoals diverse soorten isolatie, hoogrendementsketels en dubbel glas, zonneboilers of warmtepompen.

Uit de lijst maakt GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak op dat er op vloerisolatie veel minder subsidie te krijgen is dan op bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Hij wil van Van Geel weten op basis van welk onderzoek de hoogte van de verschillende subsidies is berekend.

Ook wil hij van de staatssecretaris weten waarom vloerisolatie in Nederland zo weinig wordt toegepast in vergelijking met een land als Zweden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels