nieuws

Gasleiding berekenen volgens NEN-norm

bouwbreed Premium

bodegraven – Stabiplan brengt StabiCAD V 5.7 op de markt. Deze nieuwe versie van Stabicad ondersteunt Autocad 2007. In de nieuwe versie zit een eveneens nieuwe module voor het berekenen van gasleidingen volgens NEN 1078/2078. Het programma rekent na of bestaande gasinstallaties aan de norm voldoen. Voor nieuwe installaties rekent de module de leidingdiameters voor. […]

bodegraven – Stabiplan brengt StabiCAD V 5.7 op de markt. Deze nieuwe versie van Stabicad ondersteunt Autocad 2007. In de nieuwe versie zit een eveneens nieuwe module voor het berekenen van gasleidingen volgens NEN 1078/2078.

Het programma rekent na of bestaande gasinstallaties aan de norm voldoen. Voor nieuwe installaties rekent de module de leidingdiameters voor. Een tabel toont het drukverlies en de belastingstaat; het systeem wijzigt automatisch de diameters in het getekende stelsel. De definitieve gasinstallatie heeft de vorm van een isometrische of schuine projectie en toont de berekende diameters.

StabiCAD V 5.7 controleert de afmetingen van het leidingenwerk, de aansluiting van de hulpstukken en de lengte van de moffen. Het programma waarschuwt wanneer een hulpstuk niet in het leveringspogramma zit of gewijzigd is. De module zet leidingen ook onder afschot.

Het programma maakt verschillende materiaallijsten aan. Het bevat nieuwe symbolen voor dakkappen en ventilatoren en gegevensbanken van fabrikanten.

Reageer op dit artikel