nieuws

EU steekt 5,6 miljard in opbouw Afrika

bouwbreed Premium

brussel – De Europese Commissie gaat tussen 2008 en 2013 in totaal 5,6 miljard euro uittrekken voor de aanleg van waterleidingen, wegen en elektriciteitsnetwerken in Afrika. Dat heeft Europees Commissaris Louis Michel gisteren aangekondigd. Volgens Michel is verbetering van de infrastructuur een absolute prioriteit om Afrika verder op te bouwen. De Belgische Eurocommissaris wees erop […]

brussel – De Europese Commissie gaat tussen 2008 en 2013 in totaal 5,6 miljard euro uittrekken voor de aanleg van waterleidingen, wegen en elektriciteitsnetwerken in Afrika. Dat heeft Europees Commissaris Louis Michel gisteren aangekondigd. Volgens Michel is verbetering van de infrastructuur een absolute prioriteit om Afrika verder op te bouwen. De Belgische Eurocommissaris wees erop dat nog steeds 300 miljoen Afrikanen, geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Verder heeft slechts 8 procent de mogelijkheid om continu elektriciteit te gebruiken.

Reageer op dit artikel