nieuws

Elf kassen vertrekken uit winterbed Maas

bouwbreed

venlo – De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van het laatste glastuinbouwbedrijf in het Maasdal tussen Hout-Blerick en Baarlo. Daarmee is het moment bereikt dat elf de glastuinbouwbedrijven uit het gebied verkassen uit het winterbed van de Maas. In 2010 moet al het glas weg zijn uit het winterbed. De […]

venlo – De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van het laatste glastuinbouwbedrijf in het Maasdal tussen Hout-Blerick en Baarlo. Daarmee is het moment bereikt dat elf de glastuinbouwbedrijven uit het gebied verkassen uit het winterbed van de Maas. In 2010 moet al het glas weg zijn uit het winterbed. De hele operatie gaat 13,5 miljoen euro kosten.

Op die plaats wordt ruimte vrijgemaakt voor woningbouw. De ruil van glas voor woningen en groen levert bij extreem hoogwater forse extra ruimte voor de Maas en herstelt de landschappelijke kwaliteit van het gebied.

Reageer op dit artikel