nieuws

Dienstverlener Imtech neemt Duitse ict-specialist over

bouwbreed

gouda – Imtech lijft de Duitse ict-onderneming Fritz & Macziol in. Daarmee verkrijgt het bedrijf uit Gouda een sterkere basis in Duitsland voor zijn ict-activiteiten.

De technisch dienstverlener betaalt zeven keer het bedrijfsresultaat dat Fritz & Macziol vorig jaar boekte. Hoe hoog dat bedrijfsresultaat precies is, maakte Imtech niet bekend. De over te nemen onderneming boekt met ongeveer driehonderd specialisten een jaaromzet van ongeveer 115 miljoen euro.

Imtech heeft zichzelf ten doel gesteld om in Europa verder te groeien in ict. Daarmee kan de onderneming een combinatie maken van computertechniek, elektrotechniek en werktuigbouw. In dat streven past de geplande overname.

Fritz & Macziol is opgericht in 1987. Het bedrijf heeft zich inmiddels met een gemiddelde groei van 30 procent per jaar opgewerkt tot een van de tien grootste spelers in de Duitse markt voor dienstverlening in de ict-sector.

De overnameprooi heeft elf vestigingen, waarvan negen in Duitsland en twee in Oostenrijk. Het bedrijf heeft ruim 1500 klanten. Imtech zelf had tien jaar geleden slechts enkele tientallen ict-medewerkers in dienst. Inmiddels loopt dat na de overname van Fritz & Macziol op tot ongeveer 2150 en dat is 14 procent van het totale personeelsbestand.

Ict neemt binnen Imtech een steeds belangrijkere plaats in, zegt topman Rene van der Bruggen in een reactie. “Met Fritz & Macziol creëren we een ict-thuismarkt in Duitsland.”

Reageer op dit artikel