nieuws

Delfzijl-Noord wordt grondig aangepakt

bouwbreed

delfzijl – Delfzijl-Noord gaat de komende jaren voor enkele tientallen miljoenen euro�s op de schop. De aangepaste structuurvisie van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) is inmiddels door B en W goedgekeurd. Een belangrijk deel van de vergunningen is rond. Uit de structuurvisie blijkt dat de grootste veranderingen binnen Delfzijl plaatsvinden in Noord. Het gebied heeft als […]

delfzijl – Delfzijl-Noord gaat de komende jaren voor enkele tientallen miljoenen euro�s op de schop. De aangepaste structuurvisie van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) is inmiddels door B en W goedgekeurd. Een belangrijk deel van de vergunningen is rond.

Uit de structuurvisie blijkt dat de grootste veranderingen binnen Delfzijl plaatsvinden in Noord. Het gebied heeft als grens de dijk, de spoorlijn, de hoofdweg en de Eemsweg. Het huidige winkelcentrum Kuilsburg gaat tegen de vlakte. Op die plek komt een groot park. Het nieuwe hart van Noord wordt een nieuw voorzieningencentrum van enkele tientallen miljoenen euro�s. Hier is plaats voor 5000 vierkante meter winkelruimte, een brede school, een zorgcentrum en een moskee.

Reageer op dit artikel