nieuws

Daling van aantal bouwvacatures

bouwbreed

amsterdam – De bij het Centrum Werk en Inkomen (CWI) ingediende vacatures in de bouwnijverheid zijn in de eerste helft van het jaar met 3,4 procent afgenomen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar nam het aantal openstaande banen met 287 af tot 8272. Met de afnemende werkgelegenheid loopt de bouw uit de pas ten opzichte […]

amsterdam – De bij het Centrum Werk en Inkomen (CWI) ingediende vacatures in de bouwnijverheid zijn in de eerste helft van het jaar met 3,4 procent afgenomen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar nam het aantal openstaande banen met 287 af tot 8272.

Met de afnemende werkgelegenheid loopt de bouw uit de pas ten opzichte van de algehele trend. Volgens het CWI namen in de eerste zes maanden van het jaar de vacatures toe met 2,2 procent tot 158.287. Belangrijke impulsen kwamen van landbouw en handel, waar duizenden banen meer te vergeven waren. Ook industrie en transport breidden hun arbeidscapaciteit flink uit.

Het openbaar bestuur zette stevig het mes in zijn vacatures. Van de bijna 5000 banen die in de eerste helft van 2005 nog om invulling vroegen, bleven er dit jaar slechts 2870 over.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) constateert dat de werkloosheid snel afneemt. Het aantal van 407.000 is het laagste sinds de zomer van 2003. De werkloosheid daalde in een jaar tijd van 6,7 naar 5,5 procent.

Reageer op dit artikel