nieuws

Crepa maakt wisselen heftruckband simpel

bouwbreed

rijswijk – Het ideale product voor het snel verwisselen van de wielen van vorkheftrucks, noemt Crepa uit Rijswijk �The Tyre Exchanger�, een product van het Duitse IWS. De wisselaar is bedoeld voor heftruckbanden met een buitendiameter van 250 tot 850 millimeter en een breedte tot 400 millimeter. Het gereedschap weerstaat een velg/band-gewicht tot 150 kilo […]

rijswijk – Het ideale product voor het snel verwisselen van de wielen van vorkheftrucks, noemt Crepa uit Rijswijk �The Tyre Exchanger�, een product van het Duitse IWS. De wisselaar is bedoeld voor heftruckbanden met een buitendiameter van 250 tot 850 millimeter en een breedte tot 400 millimeter. Het gereedschap weerstaat een velg/band-gewicht tot 150 kilo en verlicht de last van het verwisselen.

Onder de naam Pallet Dawg levert Crepa een schokbreker voor het vorkenbord van een heftruck. De voorziening absorbeert een deel van schok die ontstaat wanneer de heftruck tegen een pallet aanrijdt. Het systeem verplaatst een groot deel van de kracht van de zijkanten naar het sterkere middendeel van de pallet. Crepa biedt de Pallet Dawg momenteel alleen aan in de FEM II uitvoering; de FEM III versie volgt binnen afzienbare tijd. Voor las en constructiebedrijf NI-HO uit Zwijndrecht liet de Rijswijkse leverancier bij Meyer in het Duitse Salzgitter een aangepaste klemrotator bouwen. De klemrotator past op de 7 tons heftruck F05 van Nissan.

Het systeem zet grote laadcontainers in één draai ondersteboven. De lassers hebben zo geen last meer van nek- en rugklachten omdat ze niet meer boven hun hoofd hoeven te werken.

Reageer op dit artikel