nieuws

Consortium biedt op Bouwfonds

bouwbreed Premium

amsterdam – Rabobank is met nog één andere partij in de race voor de overname van Bouwfonds, de vastgoeddochter van ABN Amro. De tweede bieder is een consortium van bedrijven, waaronder de zakenbank Lehman Brothers en investeerder Cerberus. Beide gegadigden zouden inmiddels een bod hebben uitgebracht. Dat heeft de Britse zakenkrant The Financial Times gisteren […]

amsterdam – Rabobank is met nog één andere partij in de race voor de overname van Bouwfonds, de vastgoeddochter van ABN Amro. De tweede bieder is een consortium van bedrijven, waaronder de zakenbank Lehman Brothers en investeerder Cerberus. Beide gegadigden zouden inmiddels een bod hebben uitgebracht.

Dat heeft de Britse zakenkrant The Financial Times gisteren gemeld. Rabobank heeft zijn interesse voor Bouwfonds nooit onder stoelen of banken gestoken. Vorige maand nog zei bestuursvoorzitter Bert Heemskerk dat er serieuze belangstelling is voor een overname. “We blijven bij die uitspraken”, liet een woordvoerder gisteren weten. “Verder moet je een broedende kip niet storen.”

Bouwfonds werd eind vorig jaar door ABN Amro in de etalage gezet, omdat vastgoed niet meer tot de kerntaken wordt gerekend. ABN Amro wil volgens de krant ongeveer 1,5 miljard euro vangen voor de dochter, terwijl deze voor ongeveer 1 miljard euro in de boeken staat. De verkoop moet in het huidige derde kwartaal plaatsvinden. Eerder zijn ook al Heijmans en Volker Wessels genoemd als mogelijke kopers van Bouwfonds.

Reageer op dit artikel