nieuws

Bezwaren tegen noodoverloop Maas

bouwbreed Premium

den bosch – De kans dat de Beerse Overlaat als noodoverloop voor de Maas in ere wordt hersteld is klein. De tien betrokken gemeenten, het waterschap Aa en Maas en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn eensgezind tegen dit voorstel. De aanleg ervan is een van de opties van staatssecretaris Schultz Van Haegen om een extreem […]

den bosch – De kans dat de Beerse Overlaat als noodoverloop voor de Maas in ere wordt hersteld is klein. De tien betrokken gemeenten, het waterschap Aa en Maas en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn eensgezind tegen dit voorstel.

De aanleg ervan is een van de opties van staatssecretaris Schultz Van Haegen om een extreem hoge waterafvoer van de Maas in de toekomst aan te kunnen.

De uitkomst van het bestuurlijk overleg voor de regio over deze kwestie is als advies aan de bewindsvrouw overgebracht.

Het gebied van de vroegere en nu opnieuw in beeld zijnde Beerse Overlaat bestaat uit een laaggelegen strook land parallel aan de Maas tussen Beers en Den Bosch.

Reageer op dit artikel