nieuws

Akkoord spoorlijn Lanaken-Maastricht

bouwbreed Premium

maastricht – Eind volgend jaar kunnen goederentreinen weer gebruikmaken van de spoorlijn tussen Maastricht en het Vlaamse Lanaken. De lijn mag opnieuw worden gebruikt nu de Europese Commissie heeft ingestemd met Belgische en Europese financiële steun voor die plannen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Ook de bouw van een overslagstation, waar […]

maastricht – Eind volgend jaar kunnen goederentreinen weer gebruikmaken van de spoorlijn tussen Maastricht en het Vlaamse Lanaken. De lijn mag opnieuw worden gebruikt nu de Europese Commissie heeft ingestemd met Belgische en Europese financiële steun voor die plannen. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Ook de bouw van een overslagstation, waar trucks goederen kunnen opladen, is in het akkoord opgenomen.

Het in ere herstellen van de spoorlijn is een lang gekoesterde wens van Maastricht. De lijn zal vooral dienen voor de papierfabriek Sappi, die in beide plaatsen vestigingen heeft. Mogelijk is de lijn ook de laatste schakel in de vurig gewenste verbinding Maastricht en het Belgische Hasselt.

Reageer op dit artikel