nieuws

Acantus sloopt per ongeluk vleermuisflat in Veendam

bouwbreed

VEENDAM – Slopers, die in opdracht van Acantus Woongroep aan het werk waren, hebben per ongeluk een deel van de zogeheten vleermuisflat in het Groningse Veendam gesloopt. Deze flat op de hoek van de Meezenbroekstraat en de Dr. Bosstraat herbergt ongeveer dertig vleermuizen (laatvliegers) en hun jongen en moest nog ruim een maand ongemoeid gelaten […]

VEENDAM – Slopers, die in opdracht van Acantus Woongroep aan het werk waren, hebben per ongeluk een deel van de zogeheten vleermuisflat in het Groningse Veendam gesloopt. Deze flat op de hoek van de Meezenbroekstraat en de Dr. Bosstraat herbergt ongeveer dertig vleermuizen (laatvliegers) en hun jongen en moest nog ruim een maand ongemoeid gelaten worden.

De laatvliegers worden door de Flora- en faunawet beschermd. Ze overwinteren in spouwmuren en onder daklijsten of daklood. Bij inspectie voor een sloopvergunning rees in maart het vermoeden dat de beschermde dieren in de flat zaten. Na de winterslaap bleek het vermoeden te kloppen. Rondom de flat werd alvast een omheining geplaatst. Het credo was: niet aankomen en rustig afwachten tot half augustus als de ingewikkelde parings- en draagtijd erop zit en de jonkies zelfstandig genoeg zijn.

De flat waar de slopers daadwerkelijk aan de slag moesten, staat aan de nabij gelegen Schaepmanstraat. Omdat dit gebouw pas zeer recentelijk leeg is gekomen, was er nog geen hek omheen geplaatst. Daardoor ontstond het misverstand.

Reageer op dit artikel