nieuws

Aanpak snelwegen in Oost-Nederland

bouwbreed Premium

arnhem – Arcadis begint met de voorbereiding van de verbetering van drie snelwegen in het oosten van het land. Begin 2008 gaat de eerste schop in de grond voor projecten met een waarde van 220 miljoen euro. De in opdracht van Rijkswaterstaat aan te pakken wegvakken zijn Waterberg-Velperbroek (A12), Valburg-Grijsoord (A50) en Zwolle-Meppel (A28). Bij […]

arnhem – Arcadis begint met de voorbereiding van de verbetering van drie snelwegen in het oosten van het land. Begin 2008 gaat de eerste schop in de grond voor projecten met een waarde van 220 miljoen euro.

De in opdracht van Rijkswaterstaat aan te pakken wegvakken zijn Waterberg-Velperbroek (A12), Valburg-Grijsoord (A50) en Zwolle-Meppel (A28). Bij de verbreding van de wegen (onderdeel van ZSM II) wordt de stap gemaakt van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken. ZSM staat voor Zichtbaar, Slim, Meetbaar. Met de aanpak wil minister Karla Peijs zo snel mogelijk een aantal verkeersknelpunten wegnemen.

Arcadis neemt de verantwoordelijkheid voor het omgevingsmanagement, de aanbestedingsprocedure en het puzzelwerk van de contractvoorbereiding. De opdracht levert het ingenieursbureau 4,2 miljoen euro op.

In de Verenigde Staten heeft Arcadis afspraken gemaakt over raamcontracten van 100 miljoen dollar. In eerste instantie wordt invulling gegeven aan 35 miljoen dollar. De werkzaamheden richten zich op bodemsaneringen voor industriële opdrachtgevers.

Reageer op dit artikel