nieuws

Aandeelhouders Arcelor kiezen voor Mittal

bouwbreed Premium

amsterdam – De aandeelhouders van het Europese staalconcern Arcelor hebben vrijdag op een buitengewone vergadering tegen een fusie met het Russische staalbedrijf Severstal gestemd. Daarmee hebben ze de weg vrijgemaakt voor een samengaan van Arcelor met de Indiase staalonderneming Mittal. Houders van bijna 58 procent van de aandelen Arcelor stemden tegen een transactie met Severstal. […]

amsterdam – De aandeelhouders van het Europese staalconcern Arcelor hebben vrijdag op een buitengewone vergadering tegen een fusie met het Russische staalbedrijf Severstal gestemd. Daarmee hebben ze de weg vrijgemaakt voor een samengaan van Arcelor met de Indiase staalonderneming Mittal.

Houders van bijna 58 procent van de aandelen Arcelor stemden tegen een transactie met Severstal. Vertegenwoordigers van ruim 60 procent van de aandelen waren aanwezig. Minimaal 50 procent was het vereiste om Severstal buiten de deur te kunnen houden.

De vergadering was belegd om de mening van de aandeelhouders te peilen over een fusie met Severstal. Eind mei was Arcelor het met dit concern eens geworden over een fusie. De Europese staalproducent koos voor Severstal omdat het geen brood zag in de toenaderingspogingen van Mittal.

Mittal verhoogde twee keer zijn overnamebod fors om Arcelor voor zich te winnen. Hoewel ook Severstal met een beter bod kwam, viel de keus van het Arcelor-bestuur een week geleden na vijf maanden uiteindelijk toch op Mittal. De combinatie Mittal-Arcelor wordt veruit het grootste staalconcern ter wereld met een jaarproductie van ongeveer 110.000 ton en een marktaandeel 10 procent.

Reageer op dit artikel