nieuws

Zwaluwen verstoren werk aan sluis

bouwbreed

wijk bij duurstede – Zwaluwnesten verstoren de vervanging van de hefdeuren van de Prinses Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede. Vandaag zouden de werkzaamheden plaatshebben, maar gisteren maakte Rijkswaterstaat bekend dat de vervanging is uitgesteld wegens de behuizing van de beschermde vogels. “We zijn compleet verrast”, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. “In mei zijn de deuren […]

wijk bij duurstede – Zwaluwnesten verstoren de vervanging van de hefdeuren van de Prinses Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede. Vandaag zouden de werkzaamheden plaatshebben, maar gisteren maakte Rijkswaterstaat bekend dat de vervanging is uitgesteld wegens de behuizing van de beschermde vogels. “We zijn compleet verrast”, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. “In mei zijn de deuren nog gecontroleerd, en ook vorige week stonden we er met de neus op toen we met de voorbereidingen bezig waren, maar uiteindelijk bleek vrijdag dat er vijftien actief broedende zwaluwnesten in de deuren zitten.” Omdat de voorbereidingen voor de vervanging van de deuren al hebben plaatsgevonden is het kanaal al gestremd voor de scheepvaart.

Reageer op dit artikel