nieuws

Zuid-Holland wil geld voor landelijk gebied

bouwbreed

den haag – De provincie Zuid-Holland vraagt van het Rijk 1,1 miljard euro voor de ontwikkeling van het landelijk gebied. Dat is ongeveer eenderde van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) dat het ministerie van LNV voor de provincies beschikbaar heeft in de periode 2007-2013. Zuid-Holland legt zo een forse claim op het totale bedrag dat […]

den haag – De provincie Zuid-Holland vraagt van het Rijk 1,1 miljard euro voor de ontwikkeling van het landelijk gebied. Dat is ongeveer eenderde van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) dat het ministerie van LNV voor de provincies beschikbaar heeft in de periode 2007-2013. Zuid-Holland legt zo een forse claim op het totale bedrag dat het Rijk beschikbaar heeft. Het geld is bedoeld voor de aanleg van natuur- en recreatiegebieden, versterking van de landbouw, landschapsverbetering en milieumaatregelen zoals bodemsanering. Volgens gedeputeerde Van der Sar komt de kwaliteit van de leefomgeving in zijn provincie in gevaar als niet op korte termijn ingrijpende investeringen volgen in het landelijk gebied.

Reageer op dit artikel