nieuws

Zeven miljoen euro voor superbus

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) steekt 7 miljoen euro in de ontwikkeling van een demonstratiemodel van de superbus, een idee van ex-astronaut Wubbo Ockels. Dit model zal bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing worden getoond. De bus moet een snelheid van 250 kilometer per uur kunnen halen. Het experimentele model zal vooral […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) steekt 7 miljoen euro in de ontwikkeling van een demonstratiemodel van de superbus, een idee van ex-astronaut Wubbo Ockels. Dit model zal bij de Olympische Spelen van 2008 in Beijing worden getoond. De bus moet een snelheid van 250 kilometer per uur kunnen halen. Het experimentele model zal vooral moeten aantonen dat die snelheid op een zeer veilige manier haalbaar is.

Het innovatieve vervoermiddel was even in beeld als alternatief voor de Zuiderzeelijn. De minister wees de bus net als de andere alternatieven af, maar vindt het idee wel de moeite waard om verder te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel