nieuws

Wouter Stolwijk volgt bij PIANOo Harry Baayen op

bouwbreed Premium

den haag – De klus voor kwartiermaker Harry Baayen van PIANOo zit erop. Na ruim een jaar opbouwen van de organisatie draagt hij het stokje over aan Wouter Stolwijk. Harry Baayen stapt over naar het Delta-instituut, waar hij opnieuw als kwartiermaker zal optreden, aldus meldt de portal voor overheidsinkopen en -aanbesteden ovia.nl.

De startfase van het kennisnetwerk op het gebied van aanbestedingen wordt op 8 juni 2006 afgerond met het eerste PIANOo-congres in Aalsmeer. Daarbij zal Harry Baayen zijn opvolger officieel voorstellen.

Wouter Stolwijk (54) heeft al diverse functies vervuld in de publieke sector. Van wetenschappelijk ambtenaar aan de VU (1980-1981) tot directeur Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (1993 – 1996) en plaatsvervangend directeur Bureau voor de Industriële Eigendom (1995-2004). De laatste twee jaar was hij adviseur bij diverse projecten van het ministerie van Economische Zaken.

“Je kunt mijn loopbaan inderdaad omschrijven als gevarieerd. Ik ben telkens nieuwe uitdagingen aangegaan die me lieten kennismaken met onderwerpen die ik daarvoor slechts zijdelings kende. Van accountancy en octrooien tot consumentenbeleid”, zegt Stolwijk op ovia.nl.

Hij ziet het als zijn opgave om PIANOo in de toekomst verder uit te bouwen tot het beoogde kennisnetwerk voor de hele publieke sector. “In mijn loopbaan heb ik enkele malen ervaring opgedaan met grote aanbestedingen. Ervaring die me bij PIANOo ongetwijfeld van pas zal komen. Ik ga de uitdaging aan en grijp de kans om interessante nieuwe aspecten te benutten.”

Stolwijk ziet het als een uitgelezen kans om op 8 juni te kunnen deelnemen aan het eerste PIANOo-congres. “Ik wil er vooral de mensen leren kennen. Ik zal ook workshops en sessies bezoeken. Vooral innovatieve onderwerpen zijn heel interessant. En ik wil van deelnemers horen wat ieders agenda is, wat hen beweegt, hoe hun blik op het vakgebied is.”

Harry Baayen rondt met dit eerste congres zijn werkzaamheden bij PIANOo af. Hij typeert op ovia.nl de afgelopen periode als �leerzaam en leuk�. “Soms lastig, om dingen van de grond te krijgen en de goede toonzetting te vinden. Maar het leuke heeft overheerst. Het afscheid nemen doet natuurlijk wel een beetje pijn. Maar dat is nu eenmaal het lot van de kwartiermaker.”

Die functie gaat hij nu vervullen bij het Delta-instituut, een samenvoeging van zes toonaangevende kennis- en innovatie-instituten voor deltavraagstukken. In het Delta-instituut worden GEO Delft, WL/Delft Hydraulics, en delen van TNO en de specialistische diensten van Rijkswaterstaat samengevoegd.

Reageer op dit artikel