nieuws

Werkgever kent code klokkenluider niet

bouwbreed Premium

den haag – De meeste werkgevers zijn niet bekend met de gedragscode voor het melden van misstanden in bedrijven door klokkenluiders. Dit blijkt uit onderzoek naar zelfregulering bij klokkenluidersregelingen. Bijna driekwart van de werkgevers weet niets van de gedragscode, tegen 64 procent van de werknemers. Minister De Geus (sociale zaken) heeft het onderzoek naar de […]

den haag – De meeste werkgevers zijn niet bekend met de gedragscode voor het melden van misstanden in bedrijven door klokkenluiders. Dit blijkt uit onderzoek naar zelfregulering bij klokkenluidersregelingen. Bijna driekwart van de werkgevers weet niets van de gedragscode, tegen 64 procent van de werknemers. Minister De Geus (sociale zaken) heeft het onderzoek naar de Tweede Kamer gestuurd.

De meeste bedrijven hebben wel voorzieningen waarvan klokkenluiders gebruik kunnen maken. Gedacht moet worden aan een vertrouwenspersoon waaraan men een misstand kan melden.

De Geus heeft de Stichting van de Arbeid – die de gedragscode heeft opgesteld – gevraagd hoe de code hoger op de agenda kan komen te staan van werkgevers, brancheorganisaties en cao-partijen.

Reageer op dit artikel