nieuws

Wembley-bouwer eist 275 miljoen van opdrachtgever

bouwbreed Premium

londen – De Australische bouwer Multiplex heeft bij de opdrachtgever voor het Wembley-stadium in Londen een schadeclaim neergelegd van 275 miljoen euro. Volgens de hoofdaannemer heeft Wembley National Stadium, een dochterbedrijf van de Football Association, nog tijdens de bouw meer dan 200 belangrijke wijzigingen in het ontwerp aangebracht.

De bouwer eist nu dat WNSL bijdraagt in de boete van ruim 200.000 euro per dag voor het te laat opleveren van het stadion

WNSL wijst elke schadeclaim echter resoluut van de hand. Bestuursvoorzitter Michael Cunnah: “We ontkennen elke claim die Multiplex tegen ons zegt te hebben. 150 miljoen is een belachelijk bedrag, maar of het nu één pond of 150 miljoen pond is, er is gewoon geen sprake van een vergoeding.” Volgens WNSL is er over elke verandering overeenstemming bereikt met Multiplex. “De aanpassingen hadden te maken met de technologische vooruitgang, over elke wijziging waren we het eens.”

Cunnah deelde tegelijkertijd mee dat het stadion mogelijk nog meer vertraagd wordt dan nu al wordt verwacht. De opleveringsdatum van begin dit jaar is eerst verschoven naar mei en daarna naar het eind van de zomer. “Maar we houden er nu rekening mee dat zelfs de Cup Final van mei 2007 mogelijk niet in het nieuwe stadion gespeeld zal worden. Natuurlijk zou dat opnieuw een grote teleurstelling zijn, maar eigenlijk zitten we niet meer zo erg vast aan een datum. Het belangrijkste is dat we een uitstekend stadion krijgen waar we de komende 100 jaar mee voort kunnen.”

Reageer op dit artikel