nieuws

Weer lek in leiding stadsverwarming

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – Op de Coolsingel bij het Hofplein in het centrum van Rotterdam is gisterochtend een lek ontstaan in het leidingennet van de stadsverwarming. Korte tijd kwam water en stoom omhoog uit het plaveisel van een naastliggend fietspad. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Eneco is de leiding na enige tijd afgesloten. Het tramverkeer ter plekke […]

ROTTERDAM – Op de Coolsingel bij het Hofplein in het centrum van Rotterdam is gisterochtend een lek ontstaan in het leidingennet van de stadsverwarming. Korte tijd kwam water en stoom omhoog uit het plaveisel van een naastliggend fietspad. Volgens een woordvoerder van energiebedrijf Eneco is de leiding na enige tijd afgesloten.

Het tramverkeer ter plekke werd stilgelegd en omgeleid. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Eneco is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het lek. Het verwarmingssysteem in het centrum van Rotterdam werkt volgens hem nog.

In december ontstond een groot lek in de Hoogstraat nabij de Koopgoot. Duizenden liters kokend heet water stroomden toen het winkelcentrum binnen. Meerdere mensen raakten gewond en panden liepen waterschade op. Volgens de politie is het nu veel minder ernstig.

Reageer op dit artikel