nieuws

Watersysteem houdt rekening met Zuidplas

bouwbreed Premium

den haag – Een groot aantal partijen heeft overeenstemming bereikt over de aanpak van de Zuidplas. De waterhuishouding is de basis van de gebiedsontwikkeling. Vanaf 2010 is de Zuidplas met 15.000 tot 30.000 woningen, 150 tot 300 hectare bedrijventerrein en 200 hectare nieuwe glastuinbouw de grootste verstedelijkingslocatie in Zuid-Holland. Ruimte en water spelen een cruciale […]

den haag – Een groot aantal partijen heeft overeenstemming bereikt over de aanpak van de Zuidplas. De waterhuishouding is de basis van de gebiedsontwikkeling.

Vanaf 2010 is de Zuidplas met 15.000 tot 30.000 woningen, 150 tot 300 hectare bedrijventerrein en 200 hectare nieuwe glastuinbouw de grootste verstedelijkingslocatie in Zuid-Holland. Ruimte en water spelen een cruciale rol bij het inrichten. Om te kunnen voldoen aan de benodigde waterberging moet in het gebied meer oppervlaktewater komen. Planten en dieren moeten goed kunnen toeven in de toekomstige sloten.

Het watersysteem in de driehoek Rotterdam-Zoetermeer-Gouda (RZG) moet voldoen aan de nieuwe normen uit het Nationaal Bestuursakkoord Water, dat rekening houdt met de klimaatverandering en de zeespiegelstijging. In 2030 moet het watersysteem op orde zijn. Daarbij moeten maatregelen worden genomen die samengaan met de transformatie in het gebied.

Reageer op dit artikel