nieuws

Waterschap moet bouwplan aanpassen

bouwbreed

breda – Waterschap Brabantse Delta moet de bouwplannen op het landgoed rondom kasteel Bouvigne in Breda aanpassen. Reden is dat de gemeente besloten heeft geen monumentenvergunning af te geven voor de verbouw en nieuwbouw op het landgoed. Het waterschap, eigenaar van het landgoed en het kasteel, wil op Bouvigne een nieuw kantoor van 160 bij […]

breda – Waterschap Brabantse Delta moet de bouwplannen op het landgoed rondom kasteel Bouvigne in Breda aanpassen. Reden is dat de gemeente besloten heeft geen monumentenvergunning af te geven voor de verbouw en nieuwbouw op het landgoed.

Het waterschap, eigenaar van het landgoed en het kasteel, wil op Bouvigne een nieuw kantoor van 160 bij 15 meter bouwen en het poortgebouw, de kapel en het gebouw Marckhoeve verbouwen. De afgelopen periode was al duidelijk geworden dat de plannen op weerstand stuiten bij omwonenden en organisaties als de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Het waterschap heeft al nagedacht over een oplossing om tegemoet te komen aan de bezwaren. Door meer gebouwen te slopen moet er ruimte ontstaan om het grote, nieuwe kantoorgebouw wat meer op het midden van het perceel te zetten. Dijkgraaf J. Vos verwacht dat door de aanpassing van de bouwplannen de investering van 22 miljoen enkele miljoenen euro�s hoger zal uitvallen.

Medio 2007 moest de nieuwe behuizing klaar zijn. Dat wordt nu zeker een jaar later.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels