nieuws

Veel luxe moet koper naar Dronten lokken

bouwbreed Premium

dronten – Golfpark Dronten, ook wel aangeduid als het Wassenaar van de Flevopolder, wordt uitgebreid. Ernaast ontwikkelen Proper Stok en Mourik Groot-Ammers de luxe Parkresidentie Dronten. Geen kleinigheid; om kandidaten voor dure woningen naar Dronten te krijgen, moet je wat extras bieden.

Jan Kees van Vliet van de ontwikkelafdeling van Mourik weet waarvan hij het moet hebben. Vergeleken met het nabijgelegen oude land, krijgt de koper daarom voor zijn geld grote huizen op ruime kavels en een goed verzorgde openbare ruimte. Het is een formule die is beproefd met het eerder aangelegde Golfpark Dronten. “De bewoners daarvan zijn voor een groot deel afkomstig uit Midden-Nederland. Een vergelijkbaar huis daar kunnen ze vaak niet betalen.”

Maar om zelfs tijdens laagconjunctuur op de woningmarkt nog vaart te kunnen maken, gaat de ontwikkelcombinatie nog een stapje verder: de eerste tien kopers in de Parkresidentie krijgen een verkoopgarantie voor hun oude woning. “Als die bij de oplevering van de nieuwe niet is verkocht, krijgt de koper gegarandeerd direct 95 procent van de taxatiewaarde. Dat is de prijs zoals die voor de markt geldt.” Geen uniek gebaar maar wel zeldzaam, meent hij. “Ik heb op internet gezocht naar voorbeelden waar dit eerder is gedaan en kon er maar twee vinden.”

Het is een lokkertje, legt hij uit, om de eerste schapen over de dam te krijgen. “We willen dat er zo snel mogelijk wat huizen staan. Dan is er iets te zien, waardoor anderen eerder zullen besluiten ook te kopen. Daarom wachten we ook niet tot er een bepaald percentage is verkocht. Voor elke koper die zich aandient, zal gelijk worden gebouwd.”

Het startsignaal voor het project is gegeven, Van Vliet hoopt de buurt met tachtig bouwkavels over een jaar of vijf helemaal volgebouwd te hebben. Bij de prijs van een woning zit het gebruik van de golfbaan op de Golfresidentie inbegrepen. Naast deze wijk met 450 huizen ligt het voormalige vuilstortterrein waarop nu de Parkresidentie komt.

Van de tachtig hectare die het beslaat zullen er slechts elf als bouwkavel worden uitgegeven. De storthopen dekt aannemer Mourik veilig toe, waarna hierop een glooiend park komt van 30 hectare groot.

Ook de infrastructuur is ruim opgezet, met veel groen en luxe bestratingsmaterialen; alles privaat aangelegd. De instapprijs van het project is ongeveer 575.000 euro. Daarvoor komt op een kavel van 900 vierkante meter een huis te staan van bijna 800 kubieke meter. “We bieden twee woningtypes aan: een modern en een klassiek. Hiermee gaan koper en architect vervolgens aan de slag om het ontwerp naar persoonlijke voorkeur verder uit te werken.” Zo wordt geprobeerd de voordelen van kant-en-klare koop en een eigen ontwerp te combineren. Of, zoals de ontwikkelaar het formuleert: “Het comfort en de uitstraling van een maatpak met het gemak van confectie”.

Mourik heeft Proper Stok erbij gehaald omdat deze als grote ontwikkelaar veel projectervaring heeft, legt Van Vliet uit. De sanering en de aanleg van de infrastructuur is een specialiteit van Mourik, die de uitvoering van deze onderdelen voor zijn rekening neemt. De bouw van de woningen wordt uitbesteed.

Reageer op dit artikel