nieuws

Uitbreiding rwzi Genemuiden

bouwbreed

zwolle – Het waterschap Groot Salland gaat de rioolwaterzuivering Genemuiden uitbreiden. Ook worden de aanvoergemalen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast. De werkzaamheden gaan in september van start en zijn naar verwachting in het voorjaar 2007 afgerond. In totaal gaat het om een investering tot een bedrag van 2.190.000 euro. De openbare aanbesteding is gepland […]

zwolle – Het waterschap Groot Salland gaat de rioolwaterzuivering Genemuiden uitbreiden. Ook worden de aanvoergemalen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aangepast. De werkzaamheden gaan in september van start en zijn naar verwachting in het voorjaar 2007 afgerond. In totaal gaat het om een investering tot een bedrag van 2.190.000 euro. De openbare aanbesteding is gepland op 30 juni 2006. De uitbreiding van de rwzi bestaat uit de bouw van een (derde) nabezinktank, het aanpassen van de elektrotechnische installatie en het aanpassen/reviseren van de mechanische installatie. De hoeveelheid afvalwater (hydraulische capaciteit) die de zuivering kan verwerken gaat omhoog van 1100 kubieke meter per uur naar 1700 kubieke meter per uur. De rioolwaterzuivering wordt geschikt gemaakt voor bediening op afstand waarmee onder andere vanaf de bemande rioolwaterzuivering Kampen het proces kan worden bewaakt en gestuurd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels