nieuws

Suriname moet over op kernenergie

bouwbreed Premium

paramaribo – Suriname zal serieus moeten overwegen over te gaan op kernenergie. Dit zegt prof.dr. Theo Wong van de Universiteit Utrecht. Volgens Wong, bijzonder hoogleraar Geologie, is het opwekken van energie via waterkracht achterhaald. “Het rendement is te laag en de verdamping in reservoirs is groter dan gedacht.” Het roer moet drastisch om, meent Wong. […]

paramaribo – Suriname zal serieus moeten overwegen over te gaan op kernenergie. Dit zegt prof.dr. Theo Wong van de Universiteit Utrecht.

Volgens Wong, bijzonder hoogleraar Geologie, is het opwekken van energie via waterkracht achterhaald. “Het rendement is te laag en de verdamping in reservoirs is groter dan gedacht.”

Het roer moet drastisch om, meent Wong. Kernenergie is volgens hem de oplossing om aan de toenemende vraag naar energie in Suriname te kunnen voldoen. “Kennis en beheersing van kernenergie zijn door de jaren heen aanmerkelijk verbeterd. Door kleine gasgekoelde hogetemperatuurreactoren te bouwen kan elke behoefte worden gedekt.” De Surinaamse regering heeft nog niet op zijn aanbevelingen gereageerd.

Reageer op dit artikel