nieuws

Sterke toename in scholenbouw

bouwbreed

voorburg – De scholenbouw beleeft een hausse. Het aantal verleende bouwvergunningen vertegenwoordigde in het eerste kwartaal een waarde van bijna 175 miljoen euro. Met dat bedrag evenaarden de scholenbouwers vrijwel de piek uit het tweede kwartaal in 2005. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de verleende vergunningen om scholen te […]

voorburg – De scholenbouw beleeft een hausse. Het aantal verleende bouwvergunningen vertegenwoordigde in het eerste kwartaal een waarde van bijna 175 miljoen euro. Met dat bedrag evenaarden de scholenbouwers vrijwel de piek uit het tweede kwartaal in 2005.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de verleende vergunningen om scholen te bouwen sedert het vierde kwartaal van 2003 sterk stijgen. Jaarlijks wordt een piek zichtbaar in de herfst. In de jaren negentig van de vorige eeuw reikten de najaarspieken twee keer tot ruim 80 miljoen euro: in 1992 en 1995. In 2005 werd het niveau voor de eerste keer opnieuw gehaald. Vervolgens zette de groei fors in met als voorlopige topper de 230 miljoen euro van herfst vorig jaar.

Tussen het vierde kwartaal van 2003 en het eerste kwartaal van 2006 werden gemiddeld per kwartaal 52 bouwvergunningen afgegeven met een geplande bouwsom van 13,2 miljoen euro. In de vergelijkbare periode voordien lag het aantal vergunningen een fractie hoger (54). Het voorgenomen investeringsbedrag lag echter een stuk lager en bedroeg slechts 7,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel