nieuws

Sterke groei Bouygues vooral uit bouwbedrijven

bouwbreed

parijs – Bouygues heeft in het eerste kwartaal 5,2 miljard euro uit de markt gehaald. Het bedrag overtreft de prestatie van begin 2005 met 10 procent.

De sterke groei van het Franse concern komt vooral uit zijn bouwbedrijven. De divisie Construction voerde de omzet met 16 procent op tot 1,5 miljard euro. Ook wegenbouwer Colas doet goede zaken. Het bedrijf schreef 1,6 miljard euro in de boeken bij. Hetgeen 19 procent meer is dan in de eerste drie maanden van 2005.

Vastgoedbedrijf Immobilier noteert een omzet van 330 miljoen euro. Daarmee levert de onderneming 1 procent in. Ook televisiezender TF1 en het telecombedrijf konden de bouwers niet bijbenen. TF1 vergrootte de omzet met 5 procent tot 649 miljoen euro. Telecom groeide 2 procent en kwam uit bij de 1,1 miljard euro.

Het eerste kwartaal leverde Bouygues een winst op van 2,7 miljard euro. De opbrengst betekent een daling van 16 procent ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. De grootste bijdrage komt van Construction: 1,8 miljard euro. Wegenbouwer Colas kreeg echter 144 miljoen euro verlies aan de broek. Bouygues mikt dit jaar op een omzet van 25,8 miljard euro. De lat ligt 7 procent hoger dan vorig jaar. De grootste bijdragen worden verwacht van Construction (6,5 miljard euro) en Colas (10,2 miljard euro).

Reageer op dit artikel