nieuws

Snoerloze boorhamers DeWalt compact en sterk

bouwbreed

bergen op zoom – DeWalt uit Bergen op Zoom heeft vier nieuwe typen snoerloze boorhamers. Het zijn een 18 Volt en drie 24 Volt SDS-Plus boorhamers. Ze zijn compact, licht van gewicht en sterk. De prestaties zijn vergelijkbaar met die van gesnoerde boorhamers.

Omdat de accu minder wordt belast is de werktijd per acculading langer dan bij oudere types.

Het gebruik is comfortabel, meldt DeWalt, omdat de achteraan geplaatste accu een goede balans oplevert, met name bij horizontale toepassingen en gebruik boven het hoofd. Om de negatieve effecten van vibratie tegen te gaan zijn alle units uitgerust met een zwevende behuizing. Het interne mechanisme is daarmee losgekoppeld van de behuizing. Het wordt gedragen door een ophangsysteem. De machines hebben een met rubber beklede handgreep. Eén van de nieuwe boorhamers – de DC213KA – is uitgerust met drie functies voor boor-, hamerboor- en lichte beitelwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel