nieuws

Snel besluit extra kilometerheffing A2

bouwbreed Premium

maastricht – Wellicht nog dit jaar valt een besluit of automobilisten bovenop een eventuele kilometerheffing een extra bijdrage per kilometer moeten betalen voor de A2 tussen Maasbracht en Urmond. Daarmee moet de verbreding van de snelweg worden betaald. In opdracht van de provincie Limburg wordt onderzoek gedaan naar zo�n extra heffing om de verbreding van […]

maastricht – Wellicht nog dit jaar valt een besluit of automobilisten bovenop een eventuele kilometerheffing een extra bijdrage per kilometer moeten betalen voor de A2 tussen Maasbracht en Urmond. Daarmee moet de verbreding van de snelweg worden betaald.

In opdracht van de provincie Limburg wordt onderzoek gedaan naar zo�n extra heffing om de verbreding van de A2 te vervroegen. Voor 2008 moet die verbreding klaar zijn, omdat dan de A73 uitmondt op de A2 bij Maasbracht. Gevreesd wordt voor verkeersinfarcten als er niet voordien iets is gedaan aan de A2.

De versnelde verbreding kost honderden miljoenen, die betaald zouden kunnen worden uit de extra heffing. De registratie van de ritten gebeurt elektronisch.

Reageer op dit artikel