nieuws

Serie haakse slijpers klein maar krachtig

bouwbreed

bergen op zoom – DeWalt brengt een nieuwe serie kleine haakse slijpers. De slijpers (115 en 125 millimeter) zijn krachtig (1500 Watt) en kunnen extreme omstandigheden zonder problemen doorstaan, meldt de fabrikant. Materialen als staal, pijpen, tegels, steen, beton en mortel zijn ermee door te slijpen. Met een speciaal stofafvoersysteem wordt het meeste stof en […]

bergen op zoom – DeWalt brengt een nieuwe serie kleine haakse slijpers. De slijpers (115 en 125 millimeter) zijn krachtig (1500 Watt) en kunnen extreme omstandigheden zonder problemen doorstaan, meldt de fabrikant. Materialen als staal, pijpen, tegels, steen, beton en mortel zijn ermee door te slijpen.

Met een speciaal stofafvoersysteem wordt het meeste stof en gruis uit de koellucht verwijderd voordat dit de motor passeert. Daarbij heeft de motor een met epoxyhars geïmpregneerde veldwikkeling; een extra bescherming tegen stof en gruis. Een aandrukarm voorkomt dat de koolborstels klem komen te zitten. De koolborstels schakelen zichzelf uit als ze aan vervanging toe zijn.

De aluminium tandwielkast uit één stuk zorgt voor minder geluid.

Reageer op dit artikel