nieuws

Samengaan Almere en Amsterdam hard nodig

bouwbreed Premium

amsterdam – Het samengaan van Amsterdam met Almere is hard nodig om de economie in de regio een impuls te geven. Dat stellen de Kamers van Koophandel van Amsterdam en Flevoland gisteren. Ze dringen er bij het kabinet op aan eind deze maand een besluit te nemen tot de aanleg van de A6-A9, geld van […]

amsterdam – Het samengaan van Amsterdam met Almere is hard nodig om de economie in de regio een impuls te geven. Dat stellen de Kamers van Koophandel van Amsterdam en Flevoland gisteren. Ze dringen er bij het kabinet op aan eind deze maand een besluit te nemen tot de aanleg van de A6-A9, geld van de Zuiderzeelijn te reserveren voor de IJmeerverbinding en natuur en woningbouw in het IJmeer te ontwikkelen.

Volgens de kvk�s zijn investeringen in de �dubbelstad Amsterdam-Almere� hard nodig om de positie van de Amsterdamse regio als toplocatie in Europa veilig te stellen. “Zo niet dan zakt de Noordvleugel en daarmee Nederland naar de Europese middenmoot”, stellen ze in het aan het kabinet aangeboden rapport �Op weg naar Goud; Strategisch investeren in de Noordvleugel�.

De kvk�s pleiten eveneens voor uitbreiding van Schiphol tot 600.000 vliegbewegingen, het realiseren van de Zuidas met ondergronds weg- en spoorverkeer en de ontwikkeling van Almere tot een complete stad met meer dan 400.000 inwoners. Hoewel 2030 nog ver weg is, kosten de voorbereidingen veel tijd. Het kabinet moet dan ook nu besluiten nemen, menen de kvk�s.

Reageer op dit artikel