nieuws

Prijs bouwgrond stijgt met ruim 3 procent

bouwbreed

rotterdam – De gemiddelde prijs van bouwgrond is dit jaar met 3,3 procent gestegen naar 258,3 euro per vierkante meter. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Bouwcentrum-Rotterdam onder 465 gemeenten. In twintig jaar tijd is de prijs bijna verdriedubbeld, constateert het Bouwcentrum. In 1985 moest voor een vierkante meter nog gemiddeld 91 euro worden […]

rotterdam – De gemiddelde prijs van bouwgrond is dit jaar met 3,3 procent gestegen naar 258,3 euro per vierkante meter. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Bouwcentrum-Rotterdam onder 465 gemeenten.

In twintig jaar tijd is de prijs bijna verdriedubbeld, constateert het Bouwcentrum. In 1985 moest voor een vierkante meter nog gemiddeld 91 euro worden neergeteld.

Veruit het duurst is een kavel in Utrecht: 950 euro per vierkante meter. In Zeeland steeg de vierkante meterprijs fors: van 176, 35 naar 225 euro.

De beschikbaarheid van bouwgrond is procentueel het grootste in Overijssel (20,8 procent), gevolgd door Friesland met 13,8 procent. Zuid-Holland heeft 6,2 procent bouwgrond beschikbaar. Gelderland (4,4 procent), Noord-Holland (4,2 procent) en Utrecht (1,8 procent) scoren nog minder. In Zeeland is met 1,3 procent echter het minst bouwgrond voorhanden.

Reageer op dit artikel