nieuws

Powerpanel H2O bestand tegen schimmelvorming

bouwbreed

wijchen – Voor honderd procent bestand tegen water en schimmelvorming. Dat is de nieuwe cementgebonden plaat Powerpanel H2O van Fermacell.

Volgens producent Xella Droogbouw Systemen uit Wijchen is de plaat met name bedoeld voor het maken van niet-dragende wanden en plafonds in natte ruimtes als zwembaden, badkamers en douches, maar ook in ruimten die vanwege de hygiëne onder hoge druk worden gereinigd, zoals operatiekamers en openbare sanitaire ruimtes.

De sandwichstructuur van de Powerpanel H2O is aan beide zijden versterkt met wapeningsgaas van glasvezel. Dit maakt de plaat stabiel en stootvast.

De plaats is leverbaar tot een hoogte van 3000 millimeter. Op maat maken gaat eenvoudig met een gewone handcirkelzaag met diamant of hardmetalen zaagblad. Met speciale schroeven worden de platen gemonteerd op een houten of metalen onderconstructie. Op hout zijn ook hechtnieten te gebruiken.

In combinatie met het Fermacell afdichtingssysteem is de plaat dan te verwerken tot waterdichte vlakke laag of plafond. Voor de afwerking kunnen bijvoorbeeld tegels worden gebruikt.

Reageer op dit artikel