nieuws

Plan Waddenfonds naar Tweede Kamer

bouwbreed

den haag – Het wetsvoorstel Waddenfonds met het investeringsplan is woensdag aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin staat onder meer waar de 800 miljoen euro van het Waddenfonds voor is bestemd en wat de criteria zijn voor subsidieaanvragen. Het Investeringsplan is een uitwerking van de gewenste ontwikkeling van het Waddengebied. Dat staat onder andere in […]

den haag – Het wetsvoorstel Waddenfonds met het investeringsplan is woensdag aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin staat onder meer waar de 800 miljoen euro van het Waddenfonds voor is bestemd en wat de criteria zijn voor subsidieaanvragen.

Het Investeringsplan is een uitwerking van de gewenste ontwikkeling van het Waddengebied. Dat staat onder andere in de Nota Ruimte en de PKB Derde Nota Waddenzee. Het Waddenfonds gaat – als het aan minister Dekker van VROM ligt – per 1 januari volgend jaar van start.

Het geld uit deze pot gaat naar projecten die ecologie en een duurzame ontwikkeling van het Waddengebied verder helpen, zo schrijft Dekker. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten projectvoorstellen worden gedaan. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een voorstel om de kwelders te herstellen of te helpen ontwikkelen. Maar ook initiatieven die duurzame energieverbruik stimuleren, horen in dit rijtje thuis.

Reageer op dit artikel