nieuws

Peijs maakt werk van dynamische snelheden

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) is volop bezig met de uitwerking van plannen voor de zogeheten dynamische snelheden op de snelwegen. Op termijn moet de maximum snelheid op alle snelwegen in Nederland op ieder moment van de dag afgestemd kunnen worden op specifieke omstandigheden, zoals het weer, de luchtkwaliteit of verkeersdrukte. Peijs maakte gisteren […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) is volop bezig met de uitwerking van plannen voor de zogeheten dynamische snelheden op de snelwegen. Op termijn moet de maximum snelheid op alle snelwegen in Nederland op ieder moment van de dag afgestemd kunnen worden op specifieke omstandigheden, zoals het weer, de luchtkwaliteit of verkeersdrukte.

Peijs maakte gisteren in een overleg met de Kamer over de file-aanpak duidelijk dat haar ministerie flink bezig is met de uitwerking van de plannen voor flexibele maximum snelheden op de wegen. Dit betekent dat niet alleen bij wegwerkzaamheden of ongevallen, maar ook bijvoorbeeld bij bepaalde weersomstandigheden de maximum snelheid wordt aangepast.

De minister liet in een toelichting weten dat het afstappen van de “starre” maximumsnelheid nog flink wat tijd zal vergen. Zo zijn er technische aanpassingen nodig aan de borden boven de wegen en moet de wet worden aangepast.

Reageer op dit artikel